Nieuwsflits: februari 2019: Wout van Bommel ontvangt als eerste de naar hem vernoemde "NSVV Wout van Bommel award". Deze award zal voortaan jaarlijks door de NSVV uitgereikt worden. 

Nieuwsflits: juli 2018: NSVV organiseert: Collegetour  door Prof. Wout van Bommel
10 maandagavonden van november 2018 t/m februari 2019 in Ede (Bureau NSVV)

Nieuwsflits: juli 2017: Chinese versie van het boek Road lighting gepubliceerd

Nieuwsflits: januari 2015: Springer publiceert het nieuwe boek van Wout van Bommel: Springer publiceert het nieuwe boek van Wout van Bommel:

ROAD LIGHTING, Fundamentals, Technology and Application

Bekijk van Bommel's Philips Academy Webinar "Mesopic Vision and Road Lighting: the real story"

Prof. Ir. Wout van Bommel heeft ruim 40 jaar ervaring op het gebied van straat-, sport-, kantoor-, industriŰle en architectonische verlichting (binnen en buiten). Na zijn pensionering bij Philips Lighting adviseert hij als onafhankelijk lichtconsultant, vanuit zijn  grote internationale ervaring,  lichtontwerpers, onderzoekers, bedrijven, gemeenten en overheidsinstanties. Hij beoordeelt ook specificaties van verlichtingsinstallaties op hun kwaliteit (certificering). Hij geeft lezingen in het Nederlands, Engels en Duits op congressen, en symposia en geeft workshops en cursussen. Hij is beschikbaar als persoonlijke begeleider (tutor) voor beginnende sprekers en voor diegenen die hun presentaties over verlichting willen verbeteren.

Al meer dan 15 jaar is Wout van Bommel ook gespecialiseerd in het nieuwe vakgebied "niet-visuele biologische effecten van licht" die gezondheid en welzijn be´nvloeden. Hij geeft hierover basis- en geavanceerde lezingen voor vakgenoten en voor andere ge´nteresseerde groepen.

Duurzaamheid is essentieel bij verlichting, vooral ook omdat verlichting 20% van de wereldelektriciteit gebruikt. Een goede definitie van duurzaamheid in het kader van verlichting is "de juiste balans tussen de positieve effecten van verlichting op levende wezens en de negatieve impact van die verlichting op het milieu". Duurzaamheid vraagt daarom om toepassing van de juiste lichtproducten maar ook om een juiste verlichtingsspecificatie gebaseerd op de laatste normen, aanbevelingen en ontwikkelingen. Op beide onderdelen is Wout van Bommel gespecialiseerd.